18.5 Saat Projesi Başvuruları Başladı!!!

18.5 Saat Projesinin 1-2 Şubat 2020 tarihinde Özyeğin Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşeceğini büyük bir heyecanla duyurmaktayız.

Özgün formatıyla öğlen 12:30’da başlayıp bir sonraki sabah saat 07:00’a kadar devam edecek olan 18.5 Saat Projesi çok yakında başvurulara kapılarını açacak.

Peki nedir bu 18.5 Saat Projesi?

 18.5 Saat Projesi Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen çoğunluğu liseli gençler olmakla beraber üniversiteli gençleri de kapsayan hem ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ hem de ‘Proje Üretebilme ve Uygulayabilme’ konularında farkındalık oluşturma, yaşadığı bölgedeki sorunları tespit etme, bu sorunları projelendirerek hayata geçirme ve kişisel ağlarını genişletme gibi yetkinlikleri kazandırmayı amaçlamaktadır.

Program ‪01.02.2020‬ tarihinde, Özyeğin Üniversitesi’nde 350 kişiye sürdürülebilirlik üzerine konferansla başlar, konferansta 6 konu başlığı altında konuşmalar gerçekleşir. (Konu başlıklarımız; İklim Eylemi, Sorumlu Tüketim ve Üretim, Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları, Erişilebilir ve Temiz Enerji, Nitelikli Eğitim, Temiz Su.) Ardından Sosyal girişimcilik Paneli ve sonrasında Proje Üretme ve Uygulama eğitimi ile ilk etap bitmiş olur.

 ‪‪20:30’da‬ sayı 100 kişiye düşer ve ‪‪00:00‬’a kadar workshoplar/sınıf içi eğitimler gerçekleşir.

Gece yarısı başlayacak olan son etapta ise gruplara ayrılmış katılımcılardan ‪‪sabah 07:00‬’a kadar öğrendikleri ve fark ettikleri sorunlara yönelik proje üretmesi beklenir.
Program tamamlanınca projeler değerlendirilmeye alınır ve ileri bir tarihte yapılacak olan lansman ile seçilen projeler duyurulur. Hayata geçebilecek projeler desteklenir.

Heyecanlandın mı? Başvurular çok yakında, takipte kal!