2016 Aralık ayında kurulan, bünyesinde gençler için çeşitli projeler üreten Simurg Derneği yeni projesi Simurg UP‘ın tanıtımını gerçekleştirdi. Proje kapsamında Simurg Derneği üyelerinin farklı disiplinlerde yetkinliklerinin geliştirmesi hedefleniyor.
2020 Nisan ayında hayata geçen Simurg UP projesinde yazılım, excel ile modelleme, tasarım, girişimcilik, photoshop gibi 21. yüzyıl yetkinkliklerini kapsayan; kolektif ve online öğrenmeye dayalı bir model geliştirildi. Simurg üyeleri en az 3 kişilik gruplar oluşturarak dijital platformlar aracılığı ile öğrenmek istedikleri konu özelinde bir araya geliyorlar.
Proje koordinasyonu, öğrenilecek konu ile ilgili en iyi online eğitimi araştırıyor, eğitimi alacak grup özelinde ise bir ders takvimi belirliyor. Gruba konu hakkında bilgi sahibi olan bir mentörün atanması ile haftalık olarak ders takiplerinin yapılması ve ortak soruların yine kolektif olarak çözümlenerek öğrenmeyi teşvik eden bir altyapı oluşturuluyor. Herhangi bir Simurg Derneği üyesi, aylık üye anketinde eğitim grubu için talepte bulunabiliyor.
Ayrıca 16-26 yaş gençlerden oluşan Simurg Derneği üyelerinin haricinde toplumsal gelişim ve katkı mottosu ile haftalık olarak dijital platformlar aracılığı ile herkese açık Simurg UP eğitimleri gerçekleştiriliyor. Alanında uzman eğitmenlerin çeşitli konularda ücretsiz olarak verdiği atölyeler büyük ilgi görüyor.
Kovid-19 sürecinde dijital öğrenme bir kez daha ön plana çıkıyor. Farklı yerlerde bulunan Simurg üyeleri ise aynı heyecanı ve merakı paylaştığı grup arkadaşları ile birlikte kolektif öğrenimin deneyimini yaşıyor.
Simurg UP projesi koordinatörü Enes Berk Karahançer ve koordinatöre yardımcıları Çağan Tezcan ile Ezgi Topaloğlu tüm ilgili süreçlerin yönetilmesinden sorumlu kişiler olarak görev alıyorlar.
Var olana adapte olarak öğrenme modellerini kurgulayan Simurg Derneği’ne, proje koordinasyonuna ve değişimin eğitim ile olacağına inanan gönüllere kocaman teşekkürler!